”Det handler ikke så meget om, hvilken uddannelse man har. Det handler mere om at have en teknisk nysgerrighed og om at have lysten til at forstå, hvordan de tekniske detaljer hænger sammen i en vindmølle, for eksempel.”

Sådan siger Nikolaj, der til daglig er projektleder ved Cadpeople.

Hans uddannelse som elektronikingeniør er måske usædvanlig for en projektleder hos Cadpeople – men med evnen til at formidle tekniske detaljer og Cadpeople’s brede vifte af nyskabende projekter gør det til et godt match for ham. Læs med her og bliv lidt klogere på, hvad Nikolaj laver, og hvordan han er endt hvor han er.

Psst… Læs også: Vi søger endnu en teknisk stærk projektleder

”Der stod, at en ingeniør er sådan én, der kan lidt af det hele.”

Nikolaj har som tidligere DJ altid været interesseret i lys og lyd, og han har da også spillet op til dans til vores firmafester – dengang man måtte holde fester, altså. ”Tilbage i 7. klasse læste jeg så på UddannelsesGuiden, at man kunne blive det, der hed ingeniør. Der stod, at en ingeniør er sådan én, der kan lidt af det hele, så det var en naturlig vej at gå” fortæller han.

Efter nogle år med projektledelse hos lysproducenten Martin Professional, og senere hos Terma og Dynaudio, søgte Nikolaj i 2019 job som projektleder hos Cadpeople:

”Det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle ende i bureaubranchen. Jeg vidste ikke noget om branchen eller om Cadpeople – udover et par af mine tidligere kolleger i Martin, som nu var hos Cadpeople. Dog kunne jeg se at Cadpeople arbejdede med nogle virkeligt spændende visuelle projekter, hvilket var en stor motivation fremfor eksempelvis at arbejde med abstrakte SAP-systemer.”

Løfter barren for, hvad der kan lade sig gøre teknisk

Siden da har Nikolaj været en del af en lang række af vores større og mere tekniske projekter. Det kunne være træningssimulatorer til vindindustrien, en app, der giver teknikere adgang til intuitive 3D-modeller af det maskineri, de skal servicere, eller kompleks viden, der gøres simpel i en virtual reality-oplevelse.

Og med sin tekniske baggrund bringer han noget særligt til projektlederrollen.

”Det er ikke fordi, jeg skal vide alt omkring, hvordan en vindmølle fungerer. Men lysten til at forstå, hvordan de tekniske detaljer hænger sammen, den er vigtig for mig, og for min evne til at styre de teknisk komplekse projekter i mål.

Jeg elsker at kunne forstå det, udviklerne arbejder med. Det betyder også, at når kunden ringer med et teknisk spørgsmål, er jeg godt rustet til at formidle opgaven præcist videre til udviklerne eller få gange selv at kunne besvare problemet. Som teknisk projektleder kan man også gå for dybt og komme til at tage ansvaret væk fra vores eksperter, hvilket ikke er meningen. Det er derfor vigtigt at have respekt for eksperterne.”

Lige nu går meget af vores energi på at lave virtuelle events og expos med vores kunder. Nikolaj er blandt andet med til at kigge ud i fremtiden og videreudvikle på platformens features til fremtidige løsninger. Men der er som sædvanlig en bred vifte af forskellige projekter, der skal føres i mål.

”Det ligger lidt uden for min faglige comfort zone, når vi er ude og skyde skuespillere til en film, for eksempel. For nogle af de andre projektledere er det omvendt, og det er fedt. Men de lidt skæve eller anderledes projekter er også fede, fordi man laver noget, man ikke er vant til. Ofte kan denne viden og erfaring faktisk bruges i andre typer af projekter, da man aldrig ved hvornår man skal bruge en skuespiller eller et studiesetup.

Generelt er Cadpeople lidt en skæv størrelse, fordi vi er et visuelt bureau, der udvikler rigtig mange tekniske løsninger selv. Og så er det fedt, at der er en stor grad af frihed til at arbejde, når det passer én, og en flad struktur, der gør, at alle snakker sammen og kan drikke en øl om fredagen eller spille poker om lørdagen. Vi er et meget godt mix af folk, som skaber en rigtig god dynamik og et godt arbejdsmiljø.

Man skal helst gå ind ad døren selv – og gerne uden corona – og opleve menneskerne, lokaliteten og den flotte bygning for rigtigt at kunne mærke, hvad Cadpeople er for et sted.”

Er du vores nye digitale projektleder?

Vi har fart på i Cadpeople, og vi søger derfor endnu en projektleder med den tekniske nysgerrighed, som Nikolaj taler om. Det kan du læse mere om her.